Tõeline häbi suguvendade pärast

Tänane EPL Online kirjutab üksikutest härradest, keda 15. aastased poisikesed haledalt tüssasid. Nimelt tekitasid need kolm agarat noorukit internetist leitud piltide abil erinevatesse suhtlusportaalidesse hulga kujuteldavate näitsikute kontosid ja asusid tutvumishuvilistelt härradelt raha nuiama. Nii uskumatu kui see ka ei tundu, aga tõepoolest leidus lolle, kes “neidudele” raha saatsid. Väidetavalt ulatusid summad tuhandetesse kroonidesse: kõige “õnnetum” jäi ilma 30000 EEK-ist ja meeleheitel härrad olla oma unelmate daami toetamiseks isegi SMS laene võtnud.

Kelmus on muidugi kuritegu, aga …

Öeldakse, et piisavalt peene pettuseskeemi ohvriks võib langeda igaüks, aga nende härrade puhul kehtib küll üks teine vanasõna, mis räägib lollist ja kirikust. Psühholoogiliselt saan ma sellest veel aru, aga mehena on mul oma suguvendade pärast tõeliselt häbi: no kuidas võib üks mees küll nii loll olla?! Kas nad tõesti arvasid, et neiu nende teeneid hiljem vääriliselt tasustab? Miks ta peaks? Ning laenata võhivõõrale inimesele, kellega Sa pole kordagi silmast-silma kohtunud, suuri rahasummasid? Sa ju ei laena lihtsalt tänaval ligi astunud inimesele kümmet tuhandet krooni raha, nõudmata mingitki tagatist ja vähemalt võlakirja, et seda kunagi tagasi saada. Ning mis saanuks juhul, kui “toru teises otsas” olekski olnud mõni süüdimatu naisterahvas, kes hiljem väidab politseile ripsmete välkudes, et tema ei tea mingist rahast mitte midagi või, et härra maksis talle mingite väljamõeldud teenuste eest. Prostitutsioon kui selline ei ole ju Eestis seadusega keelatud, ainult selle vahendamine on. Hakka tõestama, et Sa ei ole kaamel. Võrdõiguslased ajaksid härrade ebamõistliku käitumise kohe muidugi soorollide kaela: vaesed mehed, ühiskond eeldab neilt, et nad maksavad kõige eest, peavad naist üleval jne.

Lihtsameelseid pole ainult meeste hulgas

Paraku ei ole mehed ainukesed, keda “armastus pimestab”: naised on vahel täpselt sama rumalad. Egiptuses on terve tööstus gigoloid, kes istuvad päevad otsa internetikohvikutes ja ajavad valgetele naistele magusat möga, seda ikka raha välja pressimise eesmärgil.  Nähtust käsitleb üsna hästi üks islam.pri.ee-s avaldatud artikkel.  Kuid see pole veel kõik nagu armastab öelda TV-shopi müügimees.

Kosida korraga 50 naist? Käkitegu!

Kõige markantsem sedasorti lugu juhtus aastal 2003, kus üks Afganistanis igavlev 50. aastane kolonel endale uue meelelahutuse leidis: ta kosis interneti kaudu ca 50-t erinevat naist, kellest suurem osa võttis seda marutõsiselt ja leppis oma “unelmate mehega” lausa pulmapäeva kokku. Suur oli muidugi nende pettumus kui peigmees kirikusse ei ilmunud. Kui naised lõpuks haisu ninna said olid nad muidugi maruvihased ja nõudsid, et härra pokri pistetaks, milleks aga ühegi seaduse järgi kahjuks alust ei olnud. Psychology Today-s avaldatud artiklis kirjutab keegi proua Marano teemat kommenteerides lausa kuldsed sõnad:  “Ma kahtleks sügavalt selle mehe vaimses tervises, kes on valmis minuga abielluma ilma, et ta oleks mind kunagi  enne näinud.” Paraku puudus kolonelihärra ohvritel selline elementaarne reaalsustaju. Veelgi enam: härra oli nii “tark”, et valis oma ohvriteks just kogenematumaid ja õnnetumaid.

Internetitutvused tapavad kriitilise mõtlemise

Internetis tutvusi sobitades oled Sa täiesti üksi: lähedal pole ühtegi sõpra, kes Sulle loodetavasti aru pähe paneks. Sõnumite saatmine ja e-kirjade kirjutamine on ääretult lummav: selline kiri-vastus rütm on köitev ja intiimne. Proovige seda teha kunagi oma “päris” armastatuga, saatke üksteisele pikki romantilisi e-kirju, elamus on garanteeritud. Kunagi ei tohi ära unustada, et inimene, kellega Sa omast arust tuvtusid, on suuremas osas Sinu enda väljamõeldis ja elab Sinu enda peas. Justkui väljamõeldud sõber mõnes kaunis lasteraamatus. Ta ei pruugi füüsiliselt üldse olemas olla või näeb välja hoopis teistsugune kui pildi pealt paistab. Psühholoogid soovitavad internetis tutvusi sobitades korraldada esimene kohtumine nii ruttu kui võimalik: pärast on muidu pagana kahju asjatult raisatud ajast. Aga jah, kui paljud meist, täiskasvanutest, on saanud internetitutvumise algkoolitust? Tänane juhus näitab, et noorem generatsioon on selles osas vanemast vist peajagu üle ….

Tags: ,

One Response to “Tõeline häbi suguvendade pärast”

  1. rünn says:

    Anttix, ära oma sõnavara mahlakust tagasi hoia 🙂